Over ons

Home > over ons

ELSAde European Law Student’s Association is een internationale, onafhankelijke, niet-politieke organisatie, zonder winstoogmerk, voor en door studenten. We bestaan uit studenten en afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in professionele en persoonlijke ontplooiing naast hun universitaire studies. ELSA Antwerpen biedt hier het ideale platform voor aan. Bovendien zijn we een brug tussen studenten en de juridische arbeidsmarkt doorheen Europa.

ELSA Antwerpen organiseert een waaier aan academische en professionele evenementen die binnen de ELSA-visie passen. We bieden onze leden de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien kunnen leden van ELSA deelnemen aan onze stageprogramma’s en bijdragen tot de officiële publicaties van ELSA International. Het ELSA netwerk bereidt actieve leden voor op hun carrière door de (internationale) ervaringen die ze bij ELSA Antwerpen opdoen.

Wat doen we?

 • Openingreceptie
 • Students on stage
 • ELSA Trips
 • Codex workshop
 • Galabal
 • Summer school
 • Elsa’pero
 • Seminars & conferences
 • Padel toernooi
 • Antwerp law jobdays
 • Partner events
 • ELSA traineeships
Vorige slide
Volgende slide

ELSA Openingsreceptie

Onze openingsreceptieis hét perfecte moment om kennis te maken met het ELSA-bestuur en al je prangende vragen te stellen over het begin van het academiejaar. Speciaal ontworpen voor eerstejaars, biedt dit evenement een geweldige gelegenheid om te ontdekken wie er achter ELSA zit en om in een ontspannen sfeer meer te weten te komen over de komende activiteiten en initiatieven.

Maar dat is niet alles! We nodigen met open armen iedereen uit die de ambitie heeft om deel uit te maken van het ELSA-bestuur in de toekomst. Dit is je kans om te zien hoe het bestuur functioneert en om te ontdekken hoe ook jij een waardevolle bijdrage kunt leveren aan onze geweldige organisatie.

Students on stage

Students On Stage is het studentenfestival waarmee het academisch jaar feestelijk wordt afgetrapt door de studenten aan de stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Elk jaar zakken er steeds meer studenten af naar het Sint-Jansplein dat helemaal wordt omgetoverd naar een studentikoos feestparadijs – uiteraard kunnen wij hier niet ontbreken met onze ELSA-stand. Je krijgt hier de mogelijkheid om een ELSA-lidkaart te kopen en krijgt daarbovenop een goedgevulde goodiebag mee. We nodigen jullie van harte uit om zeker onze stand te passeren – we bieden trouwens de goedkoopste en beste Gin-Tonics van heel het plein aan! 

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

ELSA far Trip

Bij ELSA Antwerpen geloven we in het creëren van onvergetelijke herinneringen en het uitbreiden van je horizon. Daarom organiseren we altijd een ‘Far Trip’ die verder gaat dan de gebaande paden. Onze eerdere bestemmingen waren ronduit adembenemend. Van het bruisende Cuba tot het futuristische Shanghai en het kosmopolitische New York, we hebben onze leden meegenomen op reizen die een leven lang meegaan. Het beste van alles is dat we deze avonturen aanbieden voor een studentikoos prijsje, en onze gewaardeerde ELSA-leden profiteren bovendien van aanzienlijke kortingen.

 

ELSA Legal trip

Maar dat is nog niet alles. Naast onze ‘Far Trip’ bieden we ook jaarlijks een ‘Legal Trip’ binnen Europa aan. Tijdens deze reizen hebben we de kans om andere ELSA-groepen te bezoeken en juridische kennis en inzichten op te doen in verschillende Europese rechtsstelsels. Eerder zijn we al naar betoverend Londen en historisch Praag gereisd.

Houd onze sociale media-kanalen goed in de gaten om als eerste te weten te komen waar we dit jaar naartoe gaan. Bij ELSA Antwerpen willen we jou inspireren om de wereld te ontdekken, te leren en te groeien, en dit alles terwijl je deel uitmaakt van een geweldige gemeenschap van gelijkgestemde juridische studenten.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

ELSA codex workshop

Welkom bij ons exclusieve evenement, de Codex Workshop! Voor de eerstejaars rechtenstudenten is dit een onmisbare gids voor het navigeren door de complexe wereld van codexen. Hier leer je de essentiële vaardigheden om snel en efficiënt artikelen te vinden, zodat je straks vol vertrouwen kunt schitteren tijdens je examens. We delen tips en trucs om te begrijpen hoe je de codex kunt gebruiken als een waardevolle bron en laten je zien hoe je de meeste waarde haalt uit dit onmisbare hulpmiddel. Mis dit niet, want het is de sleutel tot succes in je juridische carrière!

ELSA Galabal

Bij ELSA draait alles om academische excellentie, juridische passie en het bevorderen van internationale samenwerking, maar we weten ook hoe we een geweldig feestje moeten bouwen. Ons jaarlijkse galabal is het hoogtepunt van ons sociale kalenderjaar en biedt studenten de kans om even te ontsnappen aan hun studieboeken en te schitteren op de dansvloer.

De afgelopen jaren hebben we op ons galabal mogen genieten van de buitengewone muzikale talenten van een saxofoonartiest. Deze getalenteerde artiest heeft met zijn of haar betoverende deuntjes voor de perfecte sfeer gezorgd en bijgedragen aan de unieke charme van ons galabal.

Of je nu een doorgewinterde danser bent of gewoon zin hebt om je dansschoenen aan te trekken, het ELSA-galabal is voor iedereen toegankelijk. Dus, bereid je voor op een onvergetelijke avond, en zet de datum alvast in je kalender want dit wil je niet missen!

Vorige slide
Volgende slide

Summer ELSA Law School​

ELSA biedt een veelheid van onderwerpen en bestemmingen aan voor studenten aan onze Universiteit. Op die manier kunnen studenten zich in het onderwerp verdiepen en daarnaast kunnen ze de bestemming op een leuke manier ontdekken.

Mogelijkheden gaan van International Investment Law in Athene tot International Economic Criminal Law in Lissabon

ELSA Antwerpen organiseert zelf ook een Summer School omtrent de onderwerpen IP en Competition Law.

ELSA'pero

Wat is er nu beter dan een ontspannen, all-inclusive evenement aan het einde van een uitdagend academisch jaar? Welkom bij de ELSA’pero, ons jaarlijkse evenement om het einde van de examens te vieren en samen te genieten van heerlijke drankjes en hapjes. 

Met de warme zon op je gezicht, een verfrissend drankje in de hand en goede muziek, is het de ultieme gelegenheid om de stress van de examens van je af te laten glijden en te genieten van een zorgeloze avond met je medestudenten. 

De ELSA’pero is een razend populair evenement dat jaar na jaar snel uitverkocht raakt, snel zijn is dus de boodschap!

Vorige slide
Volgende slide

Seminars & conferences

ELSA Antwerpen is binnen de studentengemeenschap bekend voor haar lezingen en debatten. We zullen ook dit jaar alles uit de kast halen om de meest boeiende lezingen en debatten te organiseren. Dit lukt uiteraard niet zonder sprekers, keer op keer zetten we alles op alles om de beste sprekers te strikken. In het verleden passeerden namen als Jef Vermassen en Johan Platteau reeds over de vloer, maar ook Alain Remue van de Cel Vermiste Personen kwam langs voor een boeiende getuigenis. Daarnaast worden er ook geregeld lezingen en debatten georganiseerd op locatie. Onze lezing op Royal Antwerp FC, waarbij onder meer Sven Jaecques kwam spreken, was zonder meer een schot in de roos. Het is ook onze bedoeling om met onze lezingen in te spelen op de actualiteit en verwelkomen daarom ook graag sprekers die over een prangend actueel thema kunnen komen vertellen/debatteren. Om te weten welke sprekers volgend jaar zullen passeren, zullen jullie nog even moeten wachten, maar we verwachten een meer dan boeiend jaar en staan te popelen om jullie allen te verwelkomen. Hou zeker ook onze sociale media in de gaten en tot gauw!

MENS SANA IN CORPORE SANO

Voor vele studenten zijn de studentenfeesten en de bijhorende alcoholconsumptie onontbeerlijk tijdens hun jaren aan de universiteit. ELSA Antwerpen neemt daarom elk jaar deel aan enkele sportieve evenementen om toch een gezonde, gebalanceerde levensstijl te behouden. Sport en gezondheid spelen immers een cruciale rol in deze studentenvereniging.

Zo neemt ELSA Antwerpen elk jaar deel aan de Antwerp Students League Voetbal-competitie. De jongens en meisjes van het ELSA voetbalteam behaalden vorig jaar de achtste finale. ELSA was dit jaar tevens aanwezig op de Antwerpse 10-uren loop. Het doel: zo veel mogelijk rondjes lopen rond het MAS binnen een tijdspanne van 10 uur.

Rond het MAS worden ook animatie en foodtrucks voorzien. De studenten kunnen dus tijdens en/of na het lopen genieten van een pintje en muziek. Studenten die liever niet lopen zijn uiteraard ook welkom op dit evenement maar onthoud wel dat elke loper een gratis consumptie krijgt per gelopen rondje. Voldoende motivatie om een rondje te lopen dus!

Samen met onze partners proberen we deze sportieve prestaties te koppelen aan een mooi en lokaal project. Zo werd er vorig jaar geld ingezameld voor de Minderbroeders Kapucijnen op de Ossenmarkt. ELSA behaalde vorig jaar een verdiende 4de plaats op dit evenement. Sinds 2020 organiseert ELSA in samenwerking met Osaka en Deltaworx een padel toernooi. De naam van dit nieuwe evenement? PadElsa! Dit evenement was meteen een groots succes en trok vele leden aan. Het padel toernooi wordt afgesloten met een (informeel) netwerkevent waar de verschillende partners van ELSA Antwerpen vertegenwoordigd zijn. Kortom: het ideale evenement om te socializen, sporten en netwerken!

Antwerp Law Jobdays

Elk jaar organiseren we in samenwerking met SOFIA de Antwerp Law Jobdays.

De jobbeurs maakt het mogelijk om op een informele wijze de professionele en academische wereld samen te brengen.

Enerzijds is het de perfecte kans voor studenten om hun CV te verrijken door stageplekken te bemachtigen bij verschillende advocatenkantoren, de staande en/of zittende magistratuur en zoveel meer. 

Anderzijds is de Antwerp Law Jobdays het moment waar de kantoren the race for talent verder zetten naar de geschikte stagiair om hun team te vervolledigen.

Think Global,

Act local.